Totalul afișărilor de pagină

luni, 22 noiembrie 2010

Master Mind Alliances – instrument de coaching

Scurt istoric
Grupuri de ganditori, vizionari si realizatori au existat mereu. Isus a avut 12 apostoli, regele Arthur s-a bazat pe cavalerii Mesei Rotunde, ba chiar si la noi in tara gasim ”sfatul batranilor”.
Astfel de grupuri de vizionari responsabili vom intalni in toate domeniile : sport, medicina, afaceri, familie, literatura, politica…..Practic, peste tot. Ei au scopuri comune si lucreaza armonios pentru atingerea acelui scop.
Multi dintre noi stiu ca Edison a inventat becul, dar stiati ca tot el a inventat un sistem despre cum sa inventezi ? El a plecat de la ideea ca ”doua minti sint mai puternice decat una ” asa ca a adus la aceeasi masa mai multe personalitati din diferite arii de expertiza, profesionisti confirmati de-a lungul timpului si astfel au inceput sa gandeasca proiecte care s-au dovedit vizionare.
Astfel, Edison si discipolii sai au creat inventie dupa inventie, fiind inregistrate mii de patente de inventii si inovatii pe numele sau. Astfel, Thomas Alva Edison, este unul dintre cei mai mari inventatori din toate timpurile, fiind si inventatorul « Fabricii de inventii Edison ».
Un grup asemanator este ”Big 6”, un grup de oameni de afaceri f prosperi :
  1. William Wrigley Jr. (fondatorul companiei Wrigley Chewing Gum),
  2. John R. Thompson (proprietarul unui lant de restaurante),
  3. Albert Lasker (proprietarul celei mai mari agentii de publicitate din lume Lord & Thomas),
  4. Mr. McCullough (proprietar al Parmalee Express Company)
  5. William ( John Hertz) Hertz
  6. William C. Ritchie (the owners of the Yellow Cab Company).
Acest grup s-a format in anii ’20. La acel moment, valoarea insumata a veniturilor lor anuale era de cca 25 milioane USD. In acest moment, este estimata la cca 269 milioane USD / an.
A lucra in echipa duce la imbunatatirea performantei, deoarece impreuna poseda, proportional, o valoare mai mare decat individual. Secretul este sa imparti “obiectivele imposibile” in bucati mai mici, in care fiecare dintre membrii aliantei este suficient de competent ca sa o rezolve.
In grupurile de support, participarea fiecarei persoane este important, fiecare competenta, fiecare aptitudine, fiecare punct de vedere avizat. Astfel se creeaza un punct de vedere nou, inovator, progresist si apare acel declic si totul se lumineaza.
Coaching nu înseamnă instruire, coachingul însemnă dezvoltarea celor din jur, plecând de la potenţialul lor. Coaching nu înseamnă sfaturi, înseamnă sprijin şi ghidare în rezolvarea unei probleme sau în atingerea unui obiectiv.
Cum se realizeaza un astfel de grup ?
Se urmaresc niste pasi foarte simpli:
  • Alege scopul si mijloacele – enunta scopul si asigura-te ca toti membrii aliantei si l-au insusit si depun tot ce au mai bun pentru atingerea lui.
  • Selecteaza membrii aliantei – este esential ca fiecare membru al aliantei sa lucreze in armonie cu ceilalti membri, sa-i respecte. Acesta este principiul, deci nu trebuiesc aduse persoane doar pt ca sint prieteni, rude, etc. Scopul este ca acel grup sa functioneze nu sa se transforme intr-un club de familie.
  • Stabileste recompensele, beneficiile pe care le primesc membrii – in grupurile cu scopuri economice, profitul poate fi cel mai motivant, dar exista si grupuri care pot fi motivate de: libertatea mintii, dorinta de afirmare, cresterea stimei de sine, etc.
  • Intalniti-va regulat ! – marile reusite in aceasta lume au avut la baza disciplina.
Poti forma un mastermind alliance pe orice tema :
  • Cum sa dai jos niste kilograme in plus…
  • Cum sa iti alegi un job mai bun…
  • Cum sa te intelegi cu partenerul / copii….
  • Cum sa incepi un stil de viata sanatos…
  • Cum sa prosperi in afacerea ta…
  • Cum sa evoluezi …..
Tu ce alianta vrei sa formezi ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu